KKTC Su Temini Projesi Teknik Gezi

Yer Mersin Tasucu KKTC Su Temini Projesi Santiyesi
Dil Türkçe
Açiklama

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Insaat Mühendisleri ögrencilerinden olusan 45 kisilik ögrenci grubu ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Tamer Yilmaz’in katilimiyla Asrin Projesi olarak tanimlanan KKTC Su Temini Projesini incelemek üzere Mersin Tasucu’ndaki santiyeye teknik gezi düzenlendi.

Projeyi Kalyon Insaat ve Malezya Orijinli SigurRos firmasi ortakligi yürütmektedir. Proje Müdürü Abdullah Erenay proje hakkinda sunum yaparak ögrencilere proje hakkinda teknik bilgiler verdi.

Daha önce uygulanmamis olan proje denizin 250 m altinda askida kurulacak 80 kilometre uzunlugundaki su hatti için kullanilacak 500 metrelik 160 adet boru kullanilarak gerçeklestirilecektir.

Yilda 75 milyon metreküp su tasimasi hedeflenen proje sayesinde KKTC’nin 50 yillik su ihtiyacini karsilayabilecek kapasitede oldugunu belirtti. Proje sunumundan sonra borularin üretildigi fabrika olan Firat Boru üretim tesisi ve Seka Limaninda bulunan tesislerde incelemelerde bulunuldu. Hasan Kalyoncu Üniversitesi ögrencilerine yönelik sosyal ve teknik aktiviteler ile dikkat çekiyor.

Etkinliğe katıl

2014-3-8 07:00 2014-3-7 Europe/Istanbul KKTC Su Temini Projesi Teknik Gezi Türü Gezi Konu KKTC Su Temini Projesi Teknik Gezi Konusmaci(lar) Düzenleyen Insaat Mühendisligi Bölümü Organizasyon Akademik Birim Tarih(ler) 8.03.2014 07:00 / 8.03.2014 Yer Mersin Tasucu KKTC Su Temini Projesi Santiyesi Dil Türkçe Anahtar Kelimeler Açiklama Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Insaat Mühendisleri ögrencilerinden olusan 45 kisilik ögrenci grubu ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Tamer […] Mersin Tasucu KKTC Su Temini Projesi Santiyesi
Takvime Ekle
Daha önce başvuru yapılmış.
Teşekkür ederim! Etkinliğe katıldın.
hasan kalyoncu universitesi logosu