Çocuk Üniversitesi

Tarih(ler) 27.01.201409:00 / 28.02.2014
Yer Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Neden Çocuk Üniversitesi?

Bilimin topluma yayilmasi ve bilim ile erken yasta tanisan nesillerin varligi ile toplumlarin gelismislikleri ve refah düzeyleri arasinda anlamli bir iliski oldugu gerçegi yadsinamaz. Çocuklarin erken yasta bilim ile tanismasi, bilim okuryazarligi edinmesi, bilimsel düsünme, sorgulama, elestirel yaklasim becerilerin kazanmasi ve tüm bunlarin sanatin destegi ile gerçeklestirilmesinin önemi yaklasik 10 yildir dünyada kavranmis ve bu amaçla çocuk üniversiteleri olusturma çalismalari da baslatilmistir.

Günümüzde çocuklarin bilgisayar basinda oyun oynayarak büyüdügü, hayati televizyon dizileri ya da bilgisayar oyunlari üzerinden gördügü, yasadigi, degerlendirdigi bir dünyada erken yastan itibaren bilimle tanismasi çok önemlidir. Çocugun hayal dünyasinin zenginligi ve beraberinde getirdigi yaraticiliginin bilgisayar oyunlari dünyasinda körelmesini ezberci egitim sistemi de körüklemektedir. Çocuk Üniversitesi okulun sahip olmadigi uzmanlik bilgisi ile bilimsel farkindaliga önemli bir katki saglamanin yani sira, dogru soru sorma yöntemlerini ve derinlemesine ögrenmenin dogasini, özgür tartisma ve ifade ortami içinde çocuklarla paylasir ve bu ortamdaki çocuklar dünyaya kendi gözleri ile bakabilme olanaklarini kesfederler. Bu onlarin yeni ve yaratici olana yönelmesine olanak verir. Bu düsünce yapisini benimseyen Çocuk Üniversitesi dünyada pek çok ülkede çalismalarina farkli modellerle devam etmektedir.

Üniversitenin toplumla baglarinin güçlendirilmesi, yakin gelecekte toplumda söz sahibi eriskin bireyler olarak yer alacak olan çocuklarin sosyal, kültürel ve bilimsel anlamda gelismeleri, bilginin dogasina dair bilgi edinmeleri üniversitenin sorumluluklari arasindadir. Çocuklarimizin sadece toplumsal gerekliliklerden dolayi üniversite okuyan gençler olmalarini engellemek de toplumsal bir sorumluluk olarak, üniversitelerin görevleri arasinda yer almalidir. Bu nedenler ile ilimizde “Çocuk Üniversitesi” yeni nesillerin mümkün olan en erken yasta bilimsel bilgi ve sanatla tanismalarini saglayacak bir ortam olusturmak amacini tasimaktadir.

Ayrintili bilgi için http://cocukuniversitesi.hku.edu.tr/

2014-1-27 09:00 2014-2-27 Europe/Istanbul Çocuk Üniversitesi Türü Egitim Konu Çocuk Üniversitesi Konusmaci(lar) Düzenleyen Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Büyüksehir Belediyesi Organizasyon Rektörlük Tarih(ler) 27.01.201409:00 / 28.02.2014 Yer Hasan Kalyoncu Üniversitesi Dil Türkçe Anahtar Kelimeler Açiklama Neden Çocuk Üniversitesi? Bilimin topluma yayilmasi ve bilim ile erken yasta tanisan nesillerin varligi ile toplumlarin gelismislikleri ve refah düzeyleri arasinda anlamli bir iliski oldugu gerçegi yadsinamaz. […] Hasan Kalyoncu Üniversitesi