7. Öğretmen Sempozyumu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı ile Şehitkâmil Belediyesi tarafından organize edilen “Yeni Süreçte Örgün Din Eğitim” konulu 7. Öğretmenler Sempozyumu 16-17 Şubat 2013 tarihleri arasında Gaziantep’de gerçekleştiriliyor.

Başkanlığını Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı, Şehitkâmil Belediyesi’nin yaptığı sempozyuma Bülbülzade Vakfı Yönetim kurulu Başkanı Turgay Aldemir, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü İbrahim Özdemir, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Prof.Dr. İrfan AYCAN, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Şevki Aydın ve Türkiye’nin çeşitli illerinden iki yüze yakın öğretmen katılıyor.

Program kapsamında çeşitli üniversitelerde görev yapan alanında uzman öğretim üyeleri ile din eğitimi alanında örgün eğitim kurumlarında görev yapan eğitimcilerin düzenleyecekleri oturumlarla çağdaş din eğitiminin niteliği üzerine farkındalık oluşturularak Türkiye genelinden katılımcılarla yaygınlaştırma çalışmalarına katkı sağlanacaktır. 16 Şubat 2013 Cumartesi günü saat 09.30’da Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anfisi’nde açılış programı ile başlayacak olan sempozyuma 17 Şubat Pazar günü Bülbülzade Vakfında devam edilecek.

Sempozyumda: “Din Eğitiminde Öğrenmenin Niteliği, Din Eğitiminde Değerler Eğitimi, Din Eğitiminde Din Dili, Din Eğitiminde Çoklu Zeka Uygulamaları, Din Eğitiminde Meteryal Geliştirme, Din Eğitiminde Yönetim Yaklaşımları, Din Eğitiminde Siyer Öğretiminin Yeri, Önemi ve Tekniği, Din Eğitiminde Kalite Anlayışları, Hayata Temas Eden Din Eğitimi” gibi önemli konu başlıkları yer almaktadır.

Sempozyumda; 2 gün boyunca teorik ve pratik çalışmalara geniş yer verilecek ve bu çerçevede Türkiye’de bu konudaki yetkin insanlar bir araya getirilecektir. Sivil inisiyatif ile gerçekleştirilen ve yeni süreçteki örgün din eğitimini konu olan bu çalışma Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor olması bakımından ayrıca büyük önem taşıyor. Şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin örgün din eğitimine kalite katmayı ve öğretmenler arasında farkındalık oluşturmayı hedefleyen sempozyuma ilginin yoğun olması bekleniyor.

Akademisyen, öğretmen, öğrenci, kamu kurumları, basın mensupları ve sivil toplum kuruluşlarından katılımcılara açık olan sempozyumun, ülkemizde bu alandaki çalışmalara ışık tutacağını ümit ediyor ve tüm paydaşları sempozyumumuza davet ediyoruz.